Bezoek Herbert Foundation Gent

Gent heeft een kunsttraditie die tot in de middeleeuwen teruggaat en kan vandaag bogen op enkele grote musea die roemruchte tentoonstellingen aanbieden. Maar er zijn ook kleine tentoonstellingshuizen die privécollecties omvatten en een eigen kunstbeleid voeren. Zoals de Herbert Foundation. De Herbert Foundation is ondergebracht in het negentiende eeuwse, industriële Atelier Van den Kerchove aan de Coupure, waar ooit stoommachines werden gebouwd. De oude loods werd gerenoveerd om plaats te maken voor een tentoonstellingsruimte van 2000m2 die in 2013 de deuren opende. De Herbert Foundation is het privé-initiatief van Anton & Annick Herbert, al sinds 1968 kunstliefhebbers in hart en nieren. De nadruk ligt op kritische kunst, minimalistisch en conceptueel, en de collectie werd ook al in het buitenland voorgesteld.

Met CuVino dagen we onszelf uit om onder leiding van een gids, artistiek op ontdekking te gaan en een bezoek te brengen aan de Herbert Foundation. Het bezoek wordt op ons verzoek die zondag exclusief voor CuVino georganiseerd!

Daarna kunnen de hongerigen doorwandelen naar het STAMcafé een 15-minuten stappen verder, waar we een tafel hebben gereserveerd. 

Datum: zondag 16 februari waar de gids ons om 10u30 verwacht; afspraak daar om 10u20 ten laatste

Plaats: Coupure Links 627A

Kostprijs: 20 euro (ticket en bijdrage gids)

Wie nieuwsgierig is naar de Foundation en wel wat wil bijleren over moderne kunst, kan zich voor deze exclusieve ochtend inschrijven bij irisvangermeersch@gmail.com. Met duidelijke vermelding van het aantal personen en het al dan niet hapje eten in het STAMcafé achteraf.

De deelnameprijs dient te worden overgemaakt op rekening OBK BE76123613899595

Tip: in de buurt van Herbert Foundation zijn voldoende parkeermogelijkheden, voornamelijk langs de Coupure Links, Coupure Rechts, Ekkergemstraat en Nieuwe Wandeling.

Hou er rekening mee dat deze plaatsen betalend kunnen zijn, en Coupure Links is éénrichtingsverkeer én fietsstraat.

TIJDSTIP: zondag 16 februari
LOCATIE: Coupure Links 627A
INKOM: 20 euro (ticket en bijdrage gids)
INFO: irisvangermeersch@gmail.com
ORGANISATOR: CuVino