AVONTUUR VAN DE STILTE – deel 1

Zoek je een weekend stilte en rust? Verlang je de weg te vinden naar jezelf en naar God? In de Oude Abdij van Drongen gun je jezelf de tijd om stil te vallen en wat te bidden. Bidden kan helpen om meer en intenser te leven; je kan het leren. Gedurende dit weekend zal Ignatius van Loyola onze leermeester zijn. We reiken je verschillende gebeds- en meditatietechnieken aan, zowel individueel als in groep. Je gaat op weg met je hart, verstand en lichaam, in stilte of met woorden. Je eigen levensverhaal en de Bijbel zijn het vertrekpunt van jouw persoonlijk avontuur van de stilte.
We richten ons tot mensen van alle leeftijden, vooral tot hen die weinig gebedservaring hebben; in het bijzonder tot hen die iets meer willen leren over de ignatiaanse gebedstraditie en de onderscheiding van de geesten(*).

(*) Onderscheiding van de geesten is een ignatiaanse uitdrukking die te maken heeft met het leren kennen van jezelf. Je leert beter begrijpen wat de motieven zijn achter je keuzes. Je leert hart en verstand inzetten om te ‘zien’ (onderscheiden) welke motieven naar een keuze leiden die het goede teweegbrengt en welke motieven naar een keuze leiden die kwaad voor jezelf of je omgeving zal veroorzaken.
Meer weten over onderscheidingKlik hier voor enkele filmpjes met Nikolaas Sintobin sj.

TIJDSTIP: 8-10 november 2019
LOCATIE: Oude Abdij
INKOM: 144 euro
INFO: activiteiten@oudeabdij.be of telefonisch via +32 9 226 52 26
ORGANISATOR: Oude abdij