aperitieflezing met Roel Richelieu Van Londersele

Cultuurplatform Drongen nodigt U allen uit, op een aperitieflezing met Roel Richelieu Van Londezeele. Deze lezing wordt gebracht door Roel Richelieu Van Londersele (oud-stadsdichter van Gent) met Jean Van de Schueren en Pascale Van Den Abeele. Zij brengen het programma “Hopper op de heuvel” op zondag 6 oktober 2019 om 10.30 uur in Landgoed de Campagne.

De Amerikaanse schilder Edward Hopper is beroemd om zijn uniek licht en om zijn personages zonder aanrakingen. In het programma Hopper op de heuvel probeert Roel Richelieu Van Londersele die boeiende personages met elkaar in contact te brengen. Kan er toch iets groeien tussen hen?

Roel Richelieu Van Londersele leest de gedichten.
Jean Van Der Schueren speelt gitaar.
Vertolking dialogen: Pascale Van Den Abeele.

Roel Richelieu Van Londersele publiceerde 11 dichtbundels. Zijn verzamelde gedichten ‘De Bruiden’ verschenen bij AtlasContact/Houtekiet. Hij was de eerste Gentse stadsdichter. Hij kreeg diverse literaire prijzen o.a. de Prijs voor Literatuur van de Stad Gent, de Louis Paul Boonprijs, de Herman de Coninckpublieksprijs 2010 en de Melopee-poëzieprijs voor het meest beklijvende gedicht verschenen in de Vlaamse literaire tijdschriften in 2011.

Hij stichtte het tijdschrift Koebel, waarin zijn tijdgenoten debuteerden en richtte recent www.hetgezeefdegedicht.be op om debutanten kansen te geven. Uitgeverij De Zeef is een spin-off van dit initiatief. Hij is ook actief als romanschrijver. Zijn recente roman ‘Reis naar mijn vader’ viel erg in de smaak.

Jean Van der Schueren (alias Juan del Granero) was lead-gitarist van Irish Coffee, de eerste Belgische popgroep die de Amerikaanse top  haalde. Nadien schoolde hij zich om tot klassiek gitarist die regelmatig speelt in de Munt en de Opera van Vlaanderen. Met zijn tango’s trad hij op in Mexico, Spanje, Guatemala, Italië, Frankrijk, Portugal … Hij organiseert ook veel jazz- en flamenco-optredens met zijn duende-stichting.

Voor Pascale Van Den Abeele is de liefde voor woorden en zinnen een zoektocht naar een verhaal.

Ze studeerde af aan het Conservatorium van Brussel in de afdeling voordracht. Ze is actief als docente drama en woord en regisseur van jeugdtoneel. Ze kijkt door de ogen van een ander graag in zichzelf. De poëzie is voor haar een geliefd medium.

 

TIJDSTIP: Zondag 6 oktober 2019 om 10 uur
LOCATIE: landgoed De Campagne te Drongen Luchteren
INKOM: 5 E
INFO: info@cultuurdrongen.be
ORGANISATOR: Cultuurplatform Drongen