Contacteer ons op info@cultuurdrongen.be

Waar materiaal uitlenen?

Voor de praktische organisatie van uw evenementen hebt u vaak nogal wat logistieke ondersteuning nodig. Aankopen van materialen zoals tenten, geluidsinstallatie, beamer, .. is voor de meeste verenigingen geen optie. Een en ander kunt u wel lenen of huren, o.m. bij de uitleendiensten van lokale of provinciale overheden.

Stedelijke culturele uitleendienst Gent

Het stadsbestuur van Gent – Directie van het Departement Cultuur/Stedelijke Culturele Uitleendienst – stelt materieel voor ontlening beschikbaar aan Gentse erkende socio-culturele, jeugd-, sport- en sociale verenigingen, alsmede aan onderwijsinstellingen en gebuurtedekenijen, voor non-profitactiviteiten die plaatsvinden op het grondgebied van de stad Gent. De verenigingen dienen erkend te zijn volgens het betreffende reglement.

Contact Departement Cultuur – Staf Veldstraat 82 9000 Gent Tel.: 09 269 84 60 Fax: 09 269 84 79 E-mail:
directie.cultuur@gent.be

Een lijst van uit te lenen materiaal vind je hier. Het reglement voor gebruik en ontlening kan je hier nalezen.

Provinciale uitleendiensten

Bij de Provincie Oost-Vlaanderen kun je gebruik maken van 2 uitleendiensten:

1. Audiovisueel- en tentoonstellingsmateriaal

De uitleendienst ontleent audiovisueel- en tentoonstellingsmateriaal aan verenigingen uit Oost-Vlaanderen.

De uitleendienst heeft een magazijn in Wondelgem.

Contact Centraal magazijn Gent Kapiteinstraat 55
9000 Gent tel.09 253 40 38 – fax 09 253 40 28 E-mail:
uitleendienst.avm@oost-vlaanderen.be

Enkel verenigingen komen in aanmerking. De voorwaarden vind je in het reglement.

Aanvragen doe je best via de aanvraagformulieren onderaan deze pagina. De huurprijs en waarborg worden automatisch berekend in het aanvraagformulier.

Ook nieuw opgerichte verenigingen kunnen een aanvraagformulier invullen. De nodige documenten stuur je dan later op uiterlijk vijf dagen voor de datum van afhaling.

Een overzicht van het te ontlenen materiaal met de huurprijs vind je hier. Het reglement voor uitlening en gebruik kan je hier terugvinden.:

 

2. Sportmateriaal

De sportdienst stelt gratis sportmateriaal ter beschikking aan verenigingen uit de provincie Oost-Vlaanderen, m.n. burensportdiensten (interlokale verenigingen), gemeentebesturen, sportdiensten, sportfederaties, sportclubs, jeugd- en socioculturele verenigingen en scholen. Bedrijven, commerciële organisaties en privépersonen komen niet in aanmerking.

Het materiaal kan bestaan uit: Kleutermateriaal, Wesco gymmateriaal, klim- en klautermateriaal, materiaal New Games, circustechnieken, ropeskipping, volkse spelen, fitness materiaal, startrevolver, chronometers, signaalgeving, audio- en communicatiemateriaal, tenten en podiums, balsporten, handboogschieten, petanque, watersporten, curve bal en curling, oriëntatielopen, doelen, materiaal voor gehandicaptensport, bewegwijzering voor divers gebruik, ballen, trampolines, tatami wedstrijdvloer, beschermvloer voor in sporthallen, springkasteel en airtrack.

Het sportmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld. Er wordt een waarborgsom gevraagd bij de afhaling van het materiaal (zie ook reglement).

De uitleendienst is toegankelijk van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9 tot 11 u 30.

Contact Uitleendienst voor Sportmateriaal Huis van de Sport Zuiderlaan 13, 9000 Gent tel.09 243 12 38/45, fax: 09 243 12 49 E-mail:
uitleendienst.sportmateriaal@oost-vlaanderen.be

Een overzicht van het te ontlenen materiaal en de nodige aanvraagdocumenten vind je op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen:

Andere diensten

1. Provinciale uitleendienst BLOSO

 

Sportmateriaal kan bij het Bloso onder bepaalde voorwaarden gratis en voor een beperkte periode geleend worden door o.a.:

  • de Vlaamse sportfederaties
  • de sportclubs aangesloten bij een Vlaamse sportfederatie. Een startende vereniging kan voor maximum 3 maanden het materiaal ontlenen als de gemeentelijke sportraad de aanvraag goedkeurt.
  • de gemeentelijke sportdiensten
  • jeugdbewegingen, socio-culturele verenigingen, e.d.

De aanvrager dient zelf het materiaal af te halen en terug te brengen. Tijdig aanvragen is noodzakelijk, aangezien de voorraad materiaal beperkt is. Vooraf dient de aanvrager een verzekering af te sluiten tegen diefstal en schade.

Hier vindt u een lijst van het beschikbare materiaal en een aanvraagformulier voor de uitlening

Contactpersoon Oost-Vlaanderen: Christine Martens Tel.: 09/244 72 26 Fax: 09/221 37 34
christine.martens@bloso.be

2. Uitbureau v.z.w.

Uitbureau v.z.w. ontleend materialen aan: – Landelijk georganiseerde sportverenigingen en de bij deze verenigingen aangesloten clubs.
– Provinciebesturen, gemeentebesturen, sportraden, sportdiensten, sportgangmakers, recreatiesportclubs en organisatoren van sportpromotionele activiteiten. – Socio-culturele verenigingen en jeugdverenigingen. – Scholen – Vzw’s, dekenijen, buirthuizen, …  – Free Time verwenpashouders – Ondernemingen uit de sociale economie; beschutte werkplaatsen, kringloopcentra, oxfam wereldwinkels, wijkrestaurants, …
Commerciële initiatieven komen niet in aanmerking.

Meer info vindt u op de website van Uitbureau

 

 

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...