Contacteer ons op info@cultuurdrongen.be

MaRf

beeldhouwer

Drongenaar MaRf is een beeldhouwer die reeds actief is sinds de jaren ’70 van vorige eeuw. Zijn werken zijn vooral in brons en keramiek gemaakt.
Zo nam hij deel aan meer dan 100 tentoonstellingen in binnen en buitenland. Ook viel hij tientallen keren in de prijzen waarvan een aantal in het buitenland.

Een aantal openbare beelden zijn ook realisaties van hem, je kan die vinden in Drongen, Gent, Zwijnaarde, Zoutleeuw, Oudenburg, Kaprijke, Aardenburg (Nl), Buggenhout , Kraainem, Geraardsbergen, Oostende enz. Het beeld op het graf van Fritz Vanden Berghe is eveneens van zijn hand, net als het “Monument voor de verdwenen Personen” naast het Gravensteen in opdracht van Amnesty International.

marf1Al decennia lang werkt plastisch kunstenaar MaRf met dichters samen. Het verbale is aan de meeste plastische kunstenaars niet besteed, een woordkunstenaar, een dichter kan dit zoveel beter.

“Bij vele van mijn beelden werd door gerenommeerde dichters een gedicht geschreven. Dit heeft soms verrassende nieuwe interpretaties tot gevolg en voegt iets extra aan het beeld toe.”

Zo hebben de dichters Lut de Block, Benno Barnard, Carl De Strycker, Theo Franssen, Patricia Lasoen, Patrick Lateur, Eric Lauwers, Gwy Mandelinck, Mark Naessens, Renaat Ramon, Willem M. Roggeman, Pjeroo Roobjee, Chris Sonck, Willy Spillebeen, Ina Stabergh, Julien Vangansbeke, Roel Richelieu Van Londersele, Willy Verhegghe, Michel Martinus, Vroomkoning, Mári, Yerna Van Den Driessche, Luc Martens, Xavier Roelens, Eva Cox, Philip Hoorne, Sylvie Marie, Christine Barkhuizen le Roux, Bart Stouten, Riana Scheepers, David Troch … en anderen gedichten bij de sculpturen geschreven.

Die samenwerking resulteerde veelvuldig in diverse projecten. De belangrijkste zijn de permanente “Poëzieroute Gent” (waar MaRf mee aan de wieg stond), de zeer mooie “Poëzieroute Muur Geraardsbergen” en de “Steegjesroute” in dezelfde stad.

 

Contact:

MaRf

Adres atelier:

Aaigemstraat 92
9000 Gent

Tel:

0474 61 20 65

http://www.marf.be

marf tentoonstelling 2013 028marf4DSC00521

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...