Contacteer ons op info@cultuurdrongen.be

De Puydt Anne-Marie

Mixed media

Opleiding: Interieurarchitectuur en kunstwetenschappen

Werk: 15 jaar leerkracht schetsen, methodisch perspectief aan de Sint_LucasAcademie te Gent

Omschrijving oeuvre door Kathleen De Muer, academisch assistent VUB

adp_WERK_1 afm 120x90Anne-Marie De Puydt onderzoekt in haar oeuvre de relatie tussen het woordeloze innerlijk en de grillige buitenwereld. Door de dunne verfhuid op de drager schemert een rijkgeschakeerde gevoelswereld die sterk reageert op impulsen van buitenaf.

Zodra het doek is ingekaderd, opent het de ogen naar de toeschouwer. Had het kader aanvankelijk de rol om de rimpeling van het innerlijk deinen en golven te versluieren, dan toont zich nu een nieuwe functie: beschermen én uitnodigen. Beschermen tegen puntige blikken die rakelings langs het doek scheren. Maar ook – en vooral – uitnodigen om voorzichtig de diepte te peilen en er woorden uit op te diepen die de relatie met de toeschouwer openen.adp_WERK_2 afm 70x110

Anne-Marie spiegelt ons niet zozeer het waarom voor, maar het hoe. Ze aanvaardt en respecteert de condition humaine, het oeverloze meten en weten, het indelen van tijd en ruimte volgens een dwingend metriek stelsel. Eerder dan deze maatschappelijke houding in vraag te stellen (waarom doen we onszelf dit in godsnaam aan?), zet ze organismen uit die de rasters bijna onmerkbaar overwoekeren met veerkrachtig leven. Wie aandachtig toekijkt, ziet aan de oppervlakte de zuurstof borrelen.

adp_WERK_3 afm 140x130In het stille kijken scherpt de toeschouwer zijn zintuigen. Zoals alles wat leeft in eerste instantie communiceert via datgene wat het uitscheidt (tranen, zweet en mest), zo ook nodigen de werken van Anne-Marie ons uit tot tedere aandacht. Voorbij de hoogglans van de beschaving, in eerlijk contact met de oude, hese nood in onszelf.

 

 

 

adp_WERK_4 afm 58x100

adp_WERK_9

Contact:

Adres:

De Puydt Anne-Marie
Mariakerksesteenweg 187
9031 Drongen

Tel:

09 226 33 97 of 0477 823 163

 

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...