Gentse buitenband

Bij elke zomer hoort een nieuwe Gentse Buitenband. Met aandacht voor de kinderen en de tekenwedstrijd rond zwerfvuil richten we de blik op de toekomst. De gezinsvriendelijke routes laten je op een rustige zondag genieten van de open ruimte en het mooie van de buiten rond Gent. Op zondag 22 juli kan je tussen 8u en 15u starten op het Landgoed de Campagne, Gijzelstraat 12, te Drongen-Luchteren. Je kan kiezen voor de Meigemse kersenroute van 25 km, de Poeke-route van 45 km en de Gentse Buitenband van 85 km.

De fietstocht rond Gent, de grote Buitenband (85 km) is uitdaging en een unieke manier om de Gentse omgeving op een andere manier te ontdekken.

De Meigemse Kersenroute (25 km) brengt je naar Schipdonk, het Land van Nevele en uitgestrekte boomgaarden. De Poeke-route (45 km) gaat nog eventjes door tot aan de rand van West-Vlaanderen en de Artemeersmolen waar artisanaal graan wordt gemalen.

Er zijn stopplaatsen voorzien in Meigem (fruitbedrijf Cocquyt) en op het domein van het Kasteel van Poeke.

Op de startplaats, zorgt de Landelijke Gilde van Drongen tevens voor “Warme Beenhesp en frietjes” aan gezinsvriendelijke prijzen: 16 euro/persoon (kinderen tot 11 jaar 8 euro).

Inschrijven noodzakelijk op rekeningnummer BE60737406015670 t.n.v. LG Drongen (info 0478/233274 of bartverstrynge@hotmail.com) (tot 17 juli). Er zijn ook broodjes met Breydelspek. In de namiddag is er allerlei kinderanimatie (kindergoochelen en ballonplooien, springkasteel). Tussen 11u en 14u worden we getracteerd op een concert van De Zwanezonen.  Daarnaast is er doorlopend muzikale omlijsting van dj Patrick.

www.buitenband.be.